Constante Progressie in de rest van 2014!

Het jaar is al 8 maanden voorbij en de rest, deel twee van 2014 is begonnen!
Verandering gaat vanzelf, maar progressie niet. Om ons heen verandert van alles. Ons lichaam verandert en ook ons uiterlijk. Het weer, de economie: ze veranderen gewoon, zonder dat wij ze kunnen beïnvloeden. Waarom is persoonlijke of zakelijke progressie belangrijk? Dat is omdat het positief, uitdagend, opwindend en blij makend is. Het betekent dat ergens schot in komt.

Wat we nodig hebben is DOEL! Niet alleen een doel, maar ook een praktische en gemakkelijk te onthouden uitleg van het woord DOEL:

disc

  • Duidelijke visie. Daar moet je soms voor apart gaan zitten, van een afstandje kijken naar je werk en leven en je dan afvragen: ga ik door op de manier zoals het ging in de afgelopen periode of gaan we duidelijk omschrijven waar we/ heen gaan. M.a.w. waarvoor wil ik vroeg mijn bed uitkomen i.p.v. dat het moet.
  • Onderbouwende reden: wat ik heb geleerd sinds 1993, dat redenen eerst komen en oplossingen en mogelijkheden, zich daarna aandienen. Onderbouw je visie met kernwaarden, die je dagelijks beleeft, waardoor het positieve gewoonten, oftewel rituelen worden.
  • Emotioneel betrokken: beleef vooraf waar je voor staat. Je brein kent een mechanisme met de naam Reticulair Activatie Systeem. Dat betekent dat de vooraf beleving van een ervaring met behulp van onze zintuigen zien, horen en voelen en ook zelf smaak en reuk ertoe leidt dat we focus krijgen op hetgeen waar we voor staan. Dit dient steeds opnieuw te gebeuren, elke dag hiermee bezig zijn.
  • Lift je level: veel mensen denken in termen van zou moeten, zou fijn zijn, hopelijk. Wees wijs en overtuig jezelf ervan dat het een MUST om ervoor te gaan. Dan wordt de overtuiging groter en hoef je niet langer constant wilskracht aan te wenden. Neem geen genoegen met minder. Maak jezelf klaar voor het volgende nivo.

Het is essentieel om goede en excellente gewoonten te ontwikkelen om blijvende verbeteringen te realiseren. Begin met een paar kleine gewoonten en voer deze op naarmate de tijd vordert. Ook al de afgelopen periode goed, is het toch wijs om je ‘level te liften’.

 

Kijk naar de 5 grote onderdelen in je leven en maak daarin PROGRESSIE in de rest 2014:

  1. 
Gezondheid en vitaliteit
  2. 
Relatie(s) met jezelf en anderen
  3. 
Ontwikkeling van werk en/of privé
  4. 
Werk efficiënter en daardoor effectiever maken
  5. 
Financiën: sparen, investeren, uitgeven en ….schenken

Ik wens je een gezond en florerend deel twee van 2014 toe!

Het bericht is geschreven op 01-09-2014 11:22 | Reacties (2)


Free Share Warez [url=https://freesharewarez.over-blog.com]Free Share Warez[/url]

Deze reactie is geschreven door miranda op 18-02-2017 06:57

This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post. htt://freesharewarez.over-blog.com

Deze reactie is geschreven door miranda op 18-02-2017 06:57

Reactie toevoegen


Captcha

Voorgaande blog berichten
Danny's nieuwe boek

'Doeltreffend Leiderschap'
gebaseerd op 25 jaar
ervaring gratis ontvangen?Van der Giessen Business Partners
Bolero 49
3335 EC Zwijndrecht
Tel. 06 - 54935420
E-mail:
Algemene Voorwaarden
Ontwerp Av@nt