Nick Vujicic, LIFE WITHOUT LIMBS, 6-5-2015

Door: Danny van der Giessen

Beste bezoeker,

Dit korte verslag van een geweldig seminar van Nick Vujicic wil ik graag met u delen. Deze man inspireerde mij al sinds 2004 en woensdag 6-5 jl. was het zover. Hij sprak in Nederland in de RAI.

Doordat hij geen armen en benen had kwam hij al heel jong, rond zijn 8e levensjaar tot de conclusie dat hij niet meer wilde leven L . Een triest verhaal……Echter zijn ouders en zijn geloof trokken hem door deze moeilijke periode heen. Van lieverlee kwam hij tot de ontdekking dat: Een belangrijk geheim van het leven is dat je blijft focussen op wat je kunt doen!

Hij werd blij met zijn ‘little chicken drumstick’ met twee vingers eraan

Als je iets van betekenis doet, dan zul je aanvankelijk waarschijnlijk falen of sterk worden beperkt cq. teruggefloten door krachten of mensen die dat niet willen. Hij had en heeft echter een hongerige geest om te leren en groeien. Don't give up, but get up!

Zijn werk werd zijn passie!

Een persoon die hem eens had gehoord tijdens een spreekbeurt voor een jeugdgroep, moedigde hem aan spreker te worden. Okay....hij wilde spreker worden. Hij ging scholen bellen om spreekbeurten te houden. De verantwoordelijke van de derde school zei toen hij verwachtte dat het antwoord positief zou zijn: de directeur en ik hebben overlegd en we willen geen freakshow. Hij belde tientallen scholen met afwijzing, verwerping, vernedering en beleding als beloning.

Let op: de 53e school wilden hem horen spreken!!! Daar kreeg hij ………50 dollar voor.In 2002 begon dit voor het eerst. Toen moest hij nog uitvinden waar de school was. De school was 2,5 uur van zijn woonplaats verwijderd. Zijn broer wilde hem aanvankelijk ook niet rijden. Wel toen hij 50 dollar kreeg daarvoor. Zijn verdiensten gingen helemaal op aan onkosten. Hij mocht op zijn 1e bijeenkomst slechts 10 minuten spreken en voor 10 leiders van de school. Hij had dus alle redenen om totaal ontmoedigd te zijn.

Hij voelde zichzelf na afloop wederom een mislukkeling. Ze broer lachte hem zelfs vierkant uit op de terugreis. in de auto.

De volgende morgen werd hij echter gebeld. Daarna belden nog een aantal scholen en toen ging het helemaal los. Hij heeft >>>>> wereldwijd 35.000 spreekbeurten in optie van bedrijven, ziekenhuizen, sportclubs e.a. Hij heeft door televisie-optredens al 6% van de wereldbevolking bereikt; ca. 420 miljoen. Op FaceBook heeft hij 6 miljoen volgers en zal hij binnen enkele jaren komen met een eigen platform omdat FB je posts na 10% van je ‘vrienden’ boven een bepaald aantal van 600.000 wil laten betalen.

Hieronder zijn top 7 van principes:

1. Houding van dankbaarheid, dat leidt tot blijheid

2. Geloof erin en probeer het

3. Probeer opnieuw als je faalt

4. Obstakels zijn gelijk aan kansen

5. Falen = opleiding

6. Maak je droom groter dan hij is, zet hem om in doelen en maak dagelijks kleine stapjes :)

7. Nooit, nooit, nooit opgeven!

Kijk even op YouTube naar deze inpspirerende video

Bezoek bv. ook zijn site, hij steunt geweldige goede doelen

Het bericht is geschreven op 17-05-2015 17:46 | Reacties (0)


Reactie toevoegen


Captcha

Voorgaande blog berichten
Danny's nieuwe boek

'Doeltreffend Leiderschap'
gebaseerd op 25 jaar
ervaring gratis ontvangen?Van der Giessen Business Partners
Bolero 49
3335 EC Zwijndrecht
Tel. 06 - 54935420
E-mail:
Algemene Voorwaarden
Ontwerp Av@nt