LEEEP to GROW!

Lean: 
Een coach zei mij 23 jaar geleden: "Vroegtijdig succes heeft meer mensen in de goot doen belanden, dan vroegtijdig falen ooit zal doen". Ons ego kan met ons op de loop gaan als we te snel te veel krijgen van iets. Het geldt voor mensen en bedrijven. Om persoonlijk en/ of zakelijk 'lean' te blijven, is het stellen van vragen aan jezelf/ de organisatie belangrijk: 
1. Is het nodig? 2. Is het belangrijk? 3. Is het van toegevoegde waarde voor mijn organisatie of mezelf? Er is nog heel veel over te vertellen, maar blogs moeten kort blijven :). We vertellen u meer tijdens een persoonlijk gesprek. 
 
Ethisch: 
Waarden en principes als basis voor gezonde en gegronde resultaten. Je 'waarom' moeten gepaard gaat met 'wat' willen we/ wil ik realiseren? Voorbeelden zijn er meer dan genoeg van mensen die geld en materie gedreven zijn en daar na verloop van tijd op een harde manier achter komen. Het fundament van elke organisatie moet zijn: waarden beleving, principe praktiserend en norm stelling. We maakten reeds sinds 1995 honderden ambitieverklaringen en gedragscodes als basis voor succesvolle samenwerking en bedrijfsuitoefening. 
 
Efficiënt: 
Wat is het beste gebruik van mijn tijd vandaag? Wie kan dit het beste doen, die ander of ikzelf? Hoe kan ik 5S toepassen in mijn activiteiten: Sorteren, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en Systematiseren. Dat geldt voor werkplaatsen en werkplekken. Minder mensen moeten tegenwoordig door krimpende marges meer doen. Dan komt het er op aan dat we creatief zijn en onszelf hervormen. 
 
Effectief: 
Het SMART principe hebben wij uitgebreid naar SMARTIES. 
Het is namelijk niet alleen een logisch iets om specifieke doelen te stellen met een plan, maar ook moeten we erdoor 'begeistert' raken en er anderen in meenemen. Dan kunnen we met elkaar komen tot excellente resultaten. 
 
Profit: 
Niet iedereen heeft bewustzijn omtrent wat iets kost en wat de impact is op het rendement, budget of de cashflow. Daarom is ook in onze GROW- methode het gevolg van een goede samenhang van het bovenstaande de F van Financiën. Dat betekent continuïteit en de mogelijkheid tot groei. Meestal is gestage groei de weg naar lange termijn succes. 
 
Danny van der Giessen 

Het bericht is geschreven op 21-04-2016 01:38 | Reacties (0)


Reactie toevoegen


Captcha

Voorgaande blog berichten
Danny's nieuwe boek

'Doeltreffend Leiderschap'
gebaseerd op 25 jaar
ervaring gratis ontvangen?Van der Giessen Business Partners
Bolero 49
3335 EC Zwijndrecht
Tel. 06 - 54935420
E-mail:
Algemene Voorwaarden
Ontwerp Av@nt